De GRAZE-community en NL Doet!

Het GRAZE-comité had bij het Oranjefonds als activiteit aangemeld het schoonmaken en van onkruid ontdoen van het pleintje rondom de pomp aan de Zeelenweg, de ‘backbone’ van de GRAZE-buurt. We begonnen met onkruidkrabbers het onkruid en het gras tussen de vele klinkers weg te trekken, totdat een van de buren op het slimme idee kwam om daar een hoge-drukspuit voor te gebruiken. Chemische middelen zijn natuurlijk taboe. Het werd er in korte tijd goed nat, maar ook mooi schoon. We ontdekten dat er in de loop van de tijd een vervelende kuil was ontstaan waardoor er steeds een plas water ontstond. Ook die kuil is inmiddels door ophoging door de Gemeente verdwenen waardoor we nu weer een mooi pleintje gekregen hebben, een uitstekend visitekaartje voor de vele ‘Rondje Helmond’ fietsers die er graag verpozen. Samen bezig zijn is gezellig en het levert ook nog iets op!

GRAZE-buurtcomité

 

Geef een reactie