Schuift mar an doe mee!

Gezocht: lieve Brouwhuizenaren die graag koken

Vind je het leuk om te koken en doe je graag iets voor een ander dan is Buurtwerk Brouwhuis* op zoek naar jou.

Op woensdag 21 maart zal er op 15 plekken in Brouwhuis een oudere verrast worden met een diner en vooral met een gezellige avond.

Doe je mee?
Onder de noemer ‘Schuift mar an’  wordt aan 15 ouderen die alleen zijn een gezonde maaltijd en een gezellige avond  bezorgd.

Hiervoor zijn wij op zoek naar 15 mensen/gezinnen die zich een avond in willen zetten.

Hoe kun je helpen?
Op 21 maart haal je om 16.00 uur de boodschappentas op bij de Albert Heijn in winkelcentrum Brouwhorst.

Met deze gevulde tas inclusief recept ga je naar de oudere en daar kook je samen de maaltijd of je haalt de oudere thuis op en kookt samen bij jou thuis.

Het is een gezonde maaltijd die makkelijk te bereiden is; je hoeft dus geen keukenprins(es) te zijn.  Rond 17.30 uur is je maaltijd klaar en schuiven je partner en/of kinderen aan. Je kookt voor maximaal 5 personen.

Jij en je gezin, maar ook de ouderen, hebben hiermee een gezellige avond. En wie weet is het zo gezellig dat je nog eens vaker afspreekt.

Aanmelden
Doe iets goeds voor een ander en meld je aan door een mailtje te sturen naar Judith Cuijpers, LEVgroep: judith.cuijpers@levgroep.nl

Geef in de mail ook even aan of je partner en/of kinderen ook mee eten.

 

*Buurtwerk Brouwhuis is een werkgroep van de Wijkraad Brouwhuis en bestaat uit een aantal mensen dat graag meehelpt om meer verbinding te krijgen tussen bewoners in Brouwhuis. LEVgroep ondersteunt Buurtwerk Brouwhuis.

Burenavond BppSneeuwheide

Op vrijdagavond 12 mei, was er een burenavond georganiseerd door BppSneeuwheide met de bewoners uit die wijk, in wijkgebouw De Loop. De opkomst was redelijk groot. Nadat men binnen kwam, kregen de bewoners een gadget ter beschikking gestaan door de gemeente Helmond en een kop koffie, waarop de avond kon beginnen. Eerst werd de penningmeester van het buurtpreventieteam, Harrie Wilbers nog even in het zonnetje gezet voor zijn onlangs ontvangen Lintje. De voorzitter van Buurtpreventieteam Sneeuwheide Jan Hoogendam vertelde hierna het een en ander over het begin van de Whatssapp-groep en het starten van het buurtpreventieteam en het werk wat het team tot nu toe verricht heeft. Daarna, heeft men naar 2 presentaties kunnen kijken, een van de voorzitter v.d. Wijkraad, Dhr Ben Vogel die vertelde over buurtcommunities en de andere door Dhr Teun Kuijpers van de Stadswacht die voorlichting heeft gegeven over het voorkomen van vooral woninginbraken. Er werd door de bewoners aandachtig geluisterd en vragen gesteld.  Al met al was het een leuke en zinvolle avond, waarop de mensen uit de wijk elkaar wat beter konden leren kennen en die, na de officiële zaken, gezellig werd afgesloten met een drankje.

Met vriendelijke groet,

Jan Hoogendan

Vz BppSneeuwheide

 

GRAZE buurtontmoetingsevenement op 8 april 2017 geslaagd

De GRAZE-buurt (Gazellelaan, Rendierlaan, Antilopelaan, Zeelenweg, Elandlaan) heeft op zaterdagmiddag een gezellige bijeenkomst gehad bij het bakhuisje aan het eind van de Zeelenweg. Zo’n 65 volwassenen hadden zich opgegeven. Ook een aantal kinderen was er. Bij aankomst was er koffie/thee met zelf gebakken wafels. Later op de middag werd er ook wijn en bier gedronken. We konden gebruik maken van de tent van Stichting Bakhuis De Willig, waardoor we overdekt en uit de wind konden zitten. Aan het eind van de middag hebben we alles weer keurig opgeruimd en konden we concluderen dat deze ontmoeting naar meer gesmaakt had!

De GRAZE-community en NL Doet!

Het GRAZE-comité had bij het Oranjefonds als activiteit aangemeld het schoonmaken en van onkruid ontdoen van het pleintje rondom de pomp aan de Zeelenweg, de ‘backbone’ van de GRAZE-buurt. We begonnen met onkruidkrabbers het onkruid en het gras tussen de vele klinkers weg te trekken, totdat een van de buren op het slimme idee kwam om daar een hoge-drukspuit voor te gebruiken. Chemische middelen zijn natuurlijk taboe. Het werd er in korte tijd goed nat, maar ook mooi schoon. We ontdekten dat er in de loop van de tijd een vervelende kuil was ontstaan waardoor er steeds een plas water ontstond. Ook die kuil is inmiddels door ophoging door de Gemeente verdwenen waardoor we nu weer een mooi pleintje gekregen hebben, een uitstekend visitekaartje voor de vele ‘Rondje Helmond’ fietsers die er graag verpozen. Samen bezig zijn is gezellig en het levert ook nog iets op!

GRAZE-buurtcomité

 

NLdoet 10 en 11 maart

NLdoet; u doet toch ook mee?

Het repareren van speelgelegenheden voor kinderen of het opknappen van sportfaciliteiten? Een verwendag bij een zorginstelling of helpen bij het vergroenen van de omgeving? Zo maar een greep uit klussen waarvoor Brabanders in 2016 in actie kwamen. Plaats nu uw goede idee voor een klus of meld u aan als vrijwilliger via http://www.nldoet.nl
NLdoet wordt in 2017 gehouden op 10 en 11 maart.
Heb je een flinke klus of een leuk initiatief waaraan flink wat vrijwilligers deelnemen, dan is het interessant om die activiteit aan te melden bij NLdoet. Er is tevens de mogelijkheid om een maximale subsidie van 400 euro te krijgen.(Let op dit kan nog tot 31 maart!)

INITIATIEF VAN DE WERKGROEP BUURTWERK BROUWHUIS – EEN BEZOEKDIENST

Als Werkgroep van de Wijkraad hebben we besloten om een 2-sporenbeleid te gaan voeren. Enerzijds willen wij zogenaamde buurtcommunities en/of buurtpreventieteams ondersteunen, zoals we nu al doen, en anderzijds willen wij ook van betekenis zijn op wijkniveau.

Wij denken daarbij aan het opzetten van een bezoekdienst en later een klussendienst voor mensen uit Brouwhuis die echt hulp nodig hebben. Eerst willen we ons richten op de bezoekdienst die speciaal gericht is op vereenzaamde mensen of mensen die dreigen te vereenzamen. Eens in de week een gezellig babbeltje maken bij iemand thuis lijkt ons voor iemand die zich (tijdelijk) eenzaam voelt heel fijn en het is ook gewoon fijn om te doen. Het geeft veel bevrediging. Het hoeft lang niet altijd oudere mensen te betreffen, ook jongeren die door een dip gaan kunnen er veel baat bij hebben.

Later als wij wat meer vrijwilligers hebben, kunnen we ook een klussendienst gaan opzetten, in de ruimste zin van het woord. Dat kan inhouden een tuintje een goede beurt geven, een klusje in huis opknappen, individuele hulp bieden bij computergebruik, iemand of iets met de auto ophalen of wegbrengen, noem maar op! Wij melden ons voor deze diensten als we voldoende vrijwilligers hebben.

Meld u zich per email bij info@buurtwerkbrouwhuis.nl als u bezoek wilt gaan ontvangen. Vrijwilligers die bezoeken willen gaan afleggen, kunnen ook van dit mailadres gebruikmaken.

Op Perron 3 (Leger des Heils aan de Overloop) kunt u ook een papierstrookje invullen en daar afgeven.

Hopelijk maken wij zo samen van Brouwhuis een fijne, sociale wijk om in te leven!

Namens de werkgroep,

Ben Vogel

Kitty Hesen komt Buurtwerk Brouwhuis bijstaan!!

Vorige maand is bKitty Hesen komt Buurtwerk Brouwhuis bijstaan!!ekend geworden dat de gemeente Kitty Hesen in staat stelt om twee wijken in Helmond te ondersteunen bij de ontwikkeling van zorgzame buurten.

Deze bevlogen vrouw gaat de wijkraden c.q. werkgroepen in de wijken Dierdonk én Brouwhuis helpen. Kitty is een architecte bij Kilimanjaro in Eindhoven en heeft samen met anderen het concept van zorg-samen-buurten ontwikkeld.

Zoals al eerder vermeld probeert de Werkgroep Buurtwerk Brouwhuis over de hele wijk buurtcommunities te creëren. Van Kitty verwachten wij een geweldige impuls om dit doel te bereiken.