Burenavond BppSneeuwheide

Op vrijdagavond 12 mei, was er een burenavond georganiseerd door BppSneeuwheide met de bewoners uit die wijk, in wijkgebouw De Loop. De opkomst was redelijk groot. Nadat men binnen kwam, kregen de bewoners een gadget ter beschikking gestaan door de gemeente Helmond en een kop koffie, waarop de avond kon beginnen. Eerst werd de penningmeester van het buurtpreventieteam, Harrie Wilbers nog even in het zonnetje gezet voor zijn onlangs ontvangen Lintje. De voorzitter van Buurtpreventieteam Sneeuwheide Jan Hoogendam vertelde hierna het een en ander over het begin van de Whatssapp-groep en het starten van het buurtpreventieteam en het werk wat het team tot nu toe verricht heeft. Daarna, heeft men naar 2 presentaties kunnen kijken, een van de voorzitter v.d. Wijkraad, Dhr Ben Vogel die vertelde over buurtcommunities en de andere door Dhr Teun Kuijpers van de Stadswacht die voorlichting heeft gegeven over het voorkomen van vooral woninginbraken. Er werd door de bewoners aandachtig geluisterd en vragen gesteld.  Al met al was het een leuke en zinvolle avond, waarop de mensen uit de wijk elkaar wat beter konden leren kennen en die, na de officiële zaken, gezellig werd afgesloten met een drankje.

Met vriendelijke groet,

Jan Hoogendan

Vz BppSneeuwheide

 

Geef een reactie