Buurten

Buurtcommissie Rivierkwartier

Buurtcommissie Rivierkwartier is een groep van enthousiaste buurtbewoners die zich inzetten voor de omgeving van Dinkelstraat en Berkelstraat (in het begin de 120 huurwoningen van Woonpartners en sinds begin 2015 ook de 60 koop- woningen) door mee te denken over saamhorigheid, veiligheid en leefbaarheid in de buurt.

Dit gebeurt door het organiseren van activiteiten voor jong en oud maar ook door in overleg te treden met de Wijkraad Brouwhuis, woningcorporatie Woonpartners en de Gemeente Helmond over zaken die onze buurt aan gaan. Eind 2013 hebben we in onze buurt een enquête gehouden over trein, verkeer, parkeren, honden en onze eigen buurtcommissie. Het eindrapport is gestuurd naar bovengenoemde instanties en heeft al enkele resultaten opgeleverd. De belangrijkste is wel het eenrichtingsverkeer in de Dinkelstraat (het gedeelte langs de spoorlijn) waardoor onze buurt weer een beetje veiliger is geworden.

Door de activiteiten komen de buurtbewoners met elkaar in gesprek en nader tot elkaar waardoor een hulpvraag makkelijker te stellen is. Je moet dan denken aan de hond uitlaten, als de eigenaar zelf even niet kan, een boodschap doen, een schilderijtje ophangen, helpen bij het bijhouden van de voortuin of zo maar eens langskomen voor een kopje koffie.
Soms is een directe vraag niet eenvoudig daarom heeft de buurtcommissie, dankzij de Wijkraad, een telefoon kunnen aanschaffen waar men een hulpvraag kan indienen en dan gaan wij op zoek naar een oplossing.

Antilopelaan, Zeelenweg, Elandlaan en de Rendierlaan
Verdeeld over 2 avonden, 11 en 18 november kwamen diverse buurtbewoners bijeen van de Antilopelaan, Zeelenweg, Elandlaan en de Rendierlaan. Een enthousiaste groep die samen brainstormde over mogelijkheden om van hun buurt een leukere en veiligere buurt te maken. Er kwamen heel wat leuke ideeën naar voren variërend van maartregelen om het veiligheidsgevoel te vergroten, elkaar helpen met klusjes en karweitjes tot een scala aan sociale activiteiten die je met elkaar kan doen zoals wandelen, een buurtfeest, koffie drinken maar ook samen blad vegen en sneeuwruimen. Er werd ook heel goed nagedacht aan het betrekken van de ouderen en de jongeren in de wijk. Kitty Hesen (lees hier wat meer over haar ) vertelde bevlogen over hoe zij in Eindhoven de zorg-samen-buurten opgezet hebben en kreeg zo de aanwezige bewoners nog enthousiaster en zelfs zover dat ze een eerste activiteit al op touw aan het zetten zijn! Met recht twee geslaagde brainstormavonden.

Ijselstraat/Ijselplein

Eemstraat/Reggestraat/Maaslaan (MRE)

Sneeuwheide

Waterreelaan/Hertenlaan/Reeboklaan/Damhertlaan (De Herten Whatsapp)

Heiakker (whatsapp)

impalalaan/gazellelaan/rivierensingel (whatssapp)

Stipdonkseweg/peeleik (whatssapp)

Breedijk (whatssapp)