Partners

Per 1 september ga ik de functie adviseur Wijk vervullen in Rijpelberg en Brouwhuis, waarbij ik me richt op buurt- en wijkverbeteringen op het gebied van leefbaarheid en sociaal beheer.

Wie ben ik?
Mijn naam is Caroline van de Ven en ik werk twintig jaar bij Woonpartners. Als adviseur Wijk vind ik het – net zoals in mijn vorige functies – heel belangrijk om vanuit Woonpartners bewonersinitiatieven te ondersteunen in samenwerking met onze ketenpartners in de wijk. Tenslotte zijn het de bewoners die weten wat er speelt in hun woonomgeving en zijzelf kunnen ervoor zorgen dat ze fijn en prettig kunnen wonen. Daarvoor werken we samen met onder meer LEVgroep, politie en de gemeente.
In de wijk Rijpelberg ben ik samen met LEVgroep en de gemeente een pilot gestart om de leefbaarheid en de sociale cohesie in een bepaalde straat te verbeteren. Samen met LEVgroep hebben we de bewoners bezocht en hun enkele vragen gesteld over woonomgeving. Ik vond het fijn om te horen dat ze er erg graag wonen en bereid zijn om zelf hun handen uit de mouwen te steken om hun woonomgeving aan te pakken. Dit gaat plaatsvinden tijdens Burendag. Het zou mooi zijn als we na dit project in deze straat een ‘Zorg Samenbuurt’ kunnen maken waar bewoners zorgdragen voor elkaar en hun woonomgeving.
In de wijk Brouwhuis ben ik contact gekomen met een aantal buurtbewoners in de omgeving Maaslaan/Molenbeek die ook aan de slag willen gaan met de leefbaarheid in de woonomgeving. In september organiseren we samen met deze werkgroep een bewonersavond voor de andere bewoners in deze straten.
Ik ben ervan overtuigd dat er nog veel meer goede ideeën zijn voor bewonersinitiatieven in Rijpelberg en Brouwhuis en ik ben erg benieuwd naar die ideeën. Bewoners die ook graag iets willen ondernemen in hun omgeving of straat, nodig ik dan ook van harte uit om contact met mij op te nemen om hun initiatief te bespreken.

Caroline van de Ven
adviseur Wijk Rijpelberg en Brouwhuis
c.ven@woonpartners.nl
(0492) 508 807 / 06 – 46 07 64 43

 

caroline